Den gångna festivalen


2014

Palmgren och hans elever

to 13.2.2014 kl 19:00 Promenadsalen

Pori Sinfonietta uppträder under ledning av Jan Söderblom med musik av den Björneborgska mästaren och hans stjärnelever, McKay och Englund.
Som solist briljerar Janne Saksala på kontrabas.

I konserten får du höra musik av Palmgren och hans tonsättarelever Einar Englund, Joonas Kokkonen och George McKay. Elever från tiden då Palmgren undervisade i USA.
Vi får också njuta av vacker musik av den stora filmtonsättaren Nino Rota. En kontrabaskonsert med en solist från Berlin Filharmoniker, Janne Saksala

(www.pori.fi/sinfonietta) Samarbete med Pori Sinfonietta

Palmgren och Björneborg

fre 14.2.  kl 19:00 Porin Suomalainen Klubi/Svenska klubben

Följ med på en tidsresa till Palmgrens Salong. På estraden får vi se och höra artister från Björneborg, som verkar i satakunda, som bor här eller som hör hemma härifrån…. histori…humor…..

Med hjälp av fantasin ska vi fylla handelsråd Palmgrens salong med upplevelser på de båda inhemska språken.
Har du råd att missa det här?!

Meny:
Skeppredare Björkmans laxpasteij med gräslöksås
Oxfilé med Brandy-kastanjsås
Rika riddare och vaniljglass med bärsylt

Palmgren och Kören

lö 15.2.  kl 18 Centrala-Björneborgs kyrka

Palmgren-föreningen är stolta att presentera: Ylioppilaskunnan Laulajat anländer till körmusiksmästarens födelsestad.
Selim hyllade sin 50-årsdag med denna kör. En av de bästa manskörerna i världen kommer att ge denna lördag afton en magisk atmosfär.

Palmgren och hans bror

sö 16.2. kl 16:00 Promenadsalen

De Björneborsgka musikvännernas maktuppvisning med musik av Selim och hans mindre kända bror Allan. Medverkande är Porin Mies-Laulu ja yhdistyneet porilaiset puhallinorkesterit

På scen får vi höra en nästan 150 man stark orkester då de Björneborgska sångarna och musikanterna kopplar ihop sina krafter. Fram kommer också Selims storebror Allan, vars tonsättarkonst blev ganska minimalisk, men varför? Vi kommer kanske lite närmare svaret på den här frågan i konserten. Talang, omständigheter, förväntningar, genombrott….
I konserten får vi höra de båda brödernas konst samt en smaklig blandning av musik från självständighetens tid till nytid.